Bericht versturen
Shenzhen Best Automation Equipment Co., Ltd.
Contacteer ons

Contact Persoon : Richard

Telefoonnummer : +8618871123460

Whatsapp : +8618871123460

Free call

Principeanalyse van gemeenschappelijke de vleklasser van de lithiumbatterij

September 2, 2021

Na jaren van ontwikkeling, heeft de industrie van de lithiumbatterij onophoudelijk het materiaal van het vleklassen bevorderd en de kwaliteit van vleklassen van de aanvankelijke AC het lassenmachine van de impulsvlek aan de machine van het de vleklassen van de energieopslag, middelgrote het lassenmachine van de frequentievlek, het lassenmachine van de transistorvlek, en dan aan het lassenmachine van de laservlek bevorderd. Nochtans, zien wij vaak dat allerlei de machines zich van het vleklassen in dezelfde productieworkshop verzamelen en hun respectieve rollen spelen. De machines van het vleklassen met slechte prestaties zijn niet geëlimineerd. Waarom? Wij zullen een diepgaand inzicht in hun prestaties van de principes van diverse vleklassers hebben.

De AC het lassenmachine van de impulsvlek controleert thyristor door de enige spaandermicrocomputer om het AC impulsvoltage aan de primaire rol van de lassentransformator te onderscheppen, en dan zet de transformator de impuls met hoog voltage in zwakstroom hoge stroom en output om het aan de naald van het vleklassen voor het lassen van de lossingsvlek.

De voordelen van AC het lassenmachine van de impulsvlek zijn lage kosten en laag mislukkingstarief. Het nadeel is dat zodra thyristor om wordt teweeggebracht aan te zetten, het moet tot AC wachten nul die kruisen uit te zetten, die tot de uitbreiding van de lassentijd leidt. Met de uitbreiding van tijd, wordt de lassenmacht lager en lager. Daarom is de uitgebreide het lassen tijd niet voordelig aan het lasseneffect. Het zal slechts de soldeersel gezamenlijke temperatuur verhogen, die gemakkelijk is om het succestarief te verlagen, het valse lassen te verminderen, het explosielassen, tin te verhogen die, enz. smelten. Dit fenomeen is zeer gemeenschappelijk in vleklassen van nikkelblad van beschermende plaat, omdat het tin onder het stootkussen van beschermende plaat zeer gevoelig is, wat op het onbetwistbare feit wijst dat de temperatuur van AC het lassen van de impulsvlek hoog is. Daarom wanneer het vleklassen de negatieve elektrode van aluminiumshell of de positieve elektrode van staalshell, wegens zijn klein klinknagelgebied, het niet gemakkelijk is om hitte te verdrijven, wordt de verzegelende ring vaak gebrand, en het vleklassen van nikkelblad van beschermende plaat is naar voren gebogen aan het valse lassen of stootkussen smelten.

De machine van het de vleklassen van de energieopslag controleert het het laden voltage van de condensator van de energieopslag door de enige spaandermicrocomputer, en controleert dan de lossingstijd van de condensator aan de lassentransformator, zodat secundair van de output van de lassentransformator dezelfde hoeveelheid elke keer werk aan de naald van het vleklassen. In het bijzonder, zijn de zogenaamde machines met hoge frekwentie van het de vleklassen van de microcomputeromschakelaar op de markt de machines van het de vleklassen van de energieopslag.

De machine van het de vleklassen van de energieopslag heeft de voordelen van geconcentreerde lossingsenergie, korte lassentijd en lage kosten. Het is zeer geschikt voor het lassen van de batterijvlek. Nochtans, heeft het de grote spat van de lassenvonk en hoog mislukkingstarief. De capaciteitsvermindering van de condensator van de energieopslag zal ook leiden tot de daling van lassenprestaties. Vooral de laatste jaren, wordt de stijging van lassenautomatisering beperkt tegen de het laden tijd van de condensator van de energieopslag en kan niet stabiel de energie van het outputlassen snel en. Daarom is het slechts geschikt voor handvleklassen.

De AC ingangsstroom van de middelgrote voeding van het frequentielassen wordt gerectificeerd in gelijkstroom, en gelijkstroom wordt omgezet in impuls met hoge frekwentie door de omschakelaar aan primair van de middelgrote frequentietransformator. De secundaire outputgolfvorm van de stabiele zwakstroom hoge stroom van de transformatoroutput aan de naald van het vleklassen voor het lassen van de lossingsvlek na volledige golfrectificatie.

De frequentie en controlewijze van de machine van het omschakelaarslassen is belangrijke indexen om zijn prestaties te beoordelen. Over het algemeen, 1-10khz wordt de omschakelaarsfrequentie collectief bedoeld als middenfrequentie, en meer dan 10kHz als hoge frequentie wordt bedoeld. Op de controlewijze, is de primaire constante stroom een ideale controlewijze. De primaire constante stroom keurt closed-loop controle goed, die de impulsbreedte met hoge frekwentie volgens de daadwerkelijke outputstroom kan aanpassen. Als het slechter is, keurt het de vaste modulatie van de impulsbreedte goed, die tot open-loop controle behoort. Omdat de naald van het vleklassen en de gelaste constructie zelf een grote invloed op het lassen tijdens vleklassen zullen hebben, is de stabiliteit vrij slecht. De frequentie van de middelgrote voeding van het frequentielassen is over het algemeen beter bij 4-5khz. Enerzijds, kan de stabiele lassengolfvorm op het outputeind worden verkregen. Anderzijds, kan de grote lossingsstroom in deze frequentieband worden teruggekoppeld en worden gecontroleerd. De transformator vergt een bepaalde reactietijd. De frequentie is te hoog en de stroom is niet groot.

De voeding van het transistorlassen is de meest ideale voeding van het weerstandslassen. Het vergt lassen geen transformator. De stroom neemt snel en direct output de huidige golfvorm bij hoge frequentie toe. U kunt constant huidig, constant voltage of de constante huidige en constante wijze van de voltagecontrole kiezen, maar het heeft ook het nadeel van hoge prijs.

De het lassenmachine van de laservlek is samengesteld uit kristal, xenonlamp, condenserende holte, optische resonator, koelfilter en laservoeding. In de batterijindustrie, heeft het lassen van staalshell en aluminiumshell dekkingsplaat lange wijd gebruikt, en het vleklassen van de beschermende plaat van het polymeerpak is ook de laatste jaren gebruikt. Vergeleken met weerstandslassen, de machine van het laserlassen de voordelen van geen behoefte heeft om de naald van het vleklassen, vast lassen, eenvormige lassenvlek te malen en gemakkelijk om geen vals lassen te veroorzaken, maar het heeft ook de nadelen van hoge prijs en hoge onderhoudskosten.

Neem contact op met ons

Ga Uw Bericht in